AKTÜEL TARİHÇE EBRULİ ALMANYA ANTALYA DÜĞÜNLER OKUL DUYURU BAŞSAĞLIĞI ÖZEL HABER
Tarih 10 Nisan 2013, 03:49 Editör: Editör Aliseydi SEVİM

GEVHER ANA'NIN MEZARTAŞI


GEVHER ANA’NIN MEZARTAŞI

 

Şeyh Ahmed Dede’nin hanımı olduğu ifade edilen Gevher Ana’ya ait ol­duğu söylenmektedir. Gevher Ana’nın aynı zamanda Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad (1220-1237)’in kız kardeşi olduğu da menkabe olarak ifade edilmektedir.(19) Bu mezarın şahide taşının iç yüzünde:

 

“fi şehr- Ramazan sene erbei’n seb’e mie.”

 

yani “H. 740/M.1340 yılının Ramazan ayı” denilmektedir. Taşın dış yü­zünde ise “Mühr ü Süleyman” motifi bulunmaktadır.

 

 

 

EMİRE’L-MÜMİNİN’İN MEZARTAŞI

 

Türbenin batı yönünde bulunan Şeyh Ahmed Dede(Yesevî)’nin oğlu ol­duğu ifade edilen bu mezarın, “Emir’el mü’minin” unvanı ile anıldığı söy­lenmektedir. Mezarlıkla kitabesi okunabilen mezarlardan biri olan bu me­zarın, baş şahidesi sağlam olup, üzerinde:

“… (İntekale ilâ rahmetillahi) teala Hasan bin Ali bin Ali el-emir Şeyh İsmail” yazısı, kırık olan ayak şahidesi üzerinde de: “El-muharrem isna işrin seb’e aşerete tis’e mie. Yani “H.817 (1414 Mart) yılının Muharrem ayının yirmi ikinci günü” yazısı ulunmaktadır.

Mezar taşlarındaki kitabeleri ve menkabeleri değerlendirecek olursak. Şeyh Ahmed Dede’nin XIII. yüzyılın sonu ve XIV. yüzyılın ilk yarısında yaşadığını söyleyebiliriz.

Ayrıca, menkabede “Yesevî” lakabı ile anılması, onun bir Yesevî dervişi olabileceğini göstermektedir.(20) Nitekim bu konuda yaptığı araştırma ve in­celemeler ile tarihçiliğimizde önemli bir yeri bulunan Fuad Köprülü’nün de, belirttiği gibi: Yesevîlik  Anadolu’ya XIII. yüzyılın başlarında, Harezmşahlar’la Karahıtaylar arasındaki mücadeleler yüzünden meydana gelen, göçlerle olmuştur ki, bu mücadeleler bir çok Türk boyu ile birlikte Yesevî babalarının da Mâverâünnehr’i terke mecbur etmiştir. Fakat asıl Moğol is­tilasından sonradır ki, Cengiz orduları önünden kaçan Yesevî babaları Ana­dolu’ya sığınmışlardır.(21) Bu konu ile ilgili olarak köyde verilen menkabevî bilgi de; “Şeyh Ahmed Dede (Yesevî)’nin Horasan’ın Nişabur şehrinden gelip burayı mekan tuttuğu; O zamanlar Muşar’ın savunma arazisi olarak geçen bu köy arazisinde, Fırat sahilinde herhangi bir yerleşmenin bulunmadığı be­lirtilmektedir. Şeyh Ahmed Dede (Yesevî) nin kardeşi Şeyh Hasan ile birlikte buraya geldiği ve kardeşinin adı ile söylenen bu köyü kurduğu” ifadesi de, bu tarihî görüşü teyid eder niteliktedir.

Halk arasında Şeyh Ahmed Yesevî olarak bilinmesine rağmen, bu zatın ahfadından olan Teslim Abdal’ın bir deyişinde bunun Şeyh Ahmed Dede olarak anıldığını görmekteyiz.

 

Kendinin olanı görür gözetir

Fırat kenarımla Şeyh Ahmed Dede

Koç koyun kurbanlar, boyun uzatır

Fırat kenarında Şeyh Ahmed Dede

 

Nitekim Yesevî dervişlerinin genellikle baba, dede ve ata unvanı al­dıklarını biliyoruz(22) Dolayısıyla türbede yatan bu zatın XIII. yüzyılın sonu veya XIV. yüzyılın ilk yarısında Horasan’dan Anadolu’ya gelip, Fırat sa­hilinde önemli görevler ifa etmiş kolonizatör bir Türk dervişi olduğunu söy­lemek mümkündür.

Ancak bu menkabede de görüleceği üzere; Türkler’in Anadolu’yu vatan tutuşunda ve Yesevî dervişlerinin gönderilmesinde ilahî bir yönlendirilmenin bulunduğu ifade edilmekledir. Özellikle “köseği atılması(23) motifine Anadolumuz’un birçok yöresinde rastlamaktayız. Nitekim Güneydoğu Anadolu’da da “Musa-ı Kazım’ın da Horasan erenlerindendir. Horasan’dan alılan yan­mış odun, Gaziantep’in Kale altı semtine düşer, orada ulu ağaçlar yetişir. Şeyh de oraya yerleşir, denmektedir.

Evliya Çelebi’nin Seyahatnâmesi’nde, bir çok Yesevî babası ile ilgili bil­gilere ve bunların menkabelerinde rastlamak mümkündür. Yazar, XVII. yüz­yılda, eserinin çoğu yerinde Anadolu’ya göç etmiş Yesevî şeyhlerinin isim­lerini, ziyaretgâhlarını, kısa hayat hikâyelerini nakleder.(24)

Bunlar arasında; Merzifon’da yerleşerek orada bir zaviye açmış olan Pir Dede de bizzat Ahmet Yesevî’’nin emriyle Anadolu’ya gelmiştir.(25) Zile’deki, Şeyh Nusret, Ahmet Yesevî’nin halifelerinden olup Horasan’dan göç etmiş ve Zile’ye yerleşerek orada bir tekke kurmuştu.(26)  Emir Çin Osman, Ahmet Yesevî’nin yedinci halifesi idi, ve Türkistan’dan gelerek Bozok’la Hüseyinâbâd (Alaca) yakınındaki bir köye yerleşmişti. Gajgaj Dede ise büyük bir Yesevî şeyhi idi ve Tokat’a gelerek orada bir zaviye açmıştı. Evliya Çelebi, Davud Baba ve Pertev Sultan adlı iki şeyhten daha bahseder; bunların da Yesevî ol­ması kuvvetle muhtemeldir. Müellif bunlardan başka tarikatım belirtmeden daha birçok baba ve dedenin adını ve menkabelerini Tokat, Amasya, Sivas, Çankırı vs. de bulunan zaviyeleriyle birlikte- kaydeder ki, aralarında Yesevîler’in bulunması yine ihtimal dahilindedir.(27)

 

SONUÇ

Görüldüğü gibi, Moğol istilası sonrasında bir çok Horasan ereni Ana­dolu’ya gelerek, Türkleşme ve İslam’ı aşmaya büyük katkıda bulunmuşlardır(8)Bugün Türkiye’de birçok dede ve babanın adını taşıyan ve onların birer türbesinin bulunduğu yüzlerce köyümüzün olması bunu açıkça ortaya koy­maktadır. Bunlardan birisi de Horasan erenlerinden Şeyh Ahmed Dede’dir diyebiliriz. Bir Yesevî dervişi olarak gördüğümüz, Şeyh Ahmed Dede’nin elimizdeki belgelere göre aynı zamanda Tacü’l-Arifin Seyyid Ebul-Vefa’nın da talebesi olduğunu bilmekteyiz. Bu özelliği ile de, Yesevîliğin Anadolu’ya gelişi ve yeni tasavvuf hareketlerinin doğmasında, “vefaîlik” gibi tasavvufi düşüncelerin de, rolünün olduğunu düşünüyoruz.

 

Notlar: * Fırat Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi-ELAZIĞ.

1)      Şeyh Ahmed Dede ve Şeyh Hasan (Tabanbükü) köyü türbe ve mezarlıkları ile ilgili araştırmalarını 1983 yılından beri devam etmektedir.(Bk. Muhammet Beşir Aşan, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinde Türk İslam İzleri, Ankara 1989; “Yukarı Fırat Havzasında  Ortaçağ Yüzey Araştırması.II.Türk Tarih Kongresi Bildirileri.c.II.,Ankara 1994; “Tabanbükü (Şeyh Hasan) Köyü Mezarlıkları”, Fırat Havzası Yazma Eserler Sempozyumu (5-6 Mayıs). Elazığ 1986] Çalışmalar bütünüyle tamamlanınca müstakil bir çalışma olarak yayınlanacaktır.

2)      CL. Huart; “Horasan”, İ.A. 5/1, 560.

3)      Ramazan Şeşen; İslam Coğrafyacılarına Göre Türkler ve Türk 
Ülkeleri, Ankara 1985, s.2.

4)      R.Şeşen; A.g.e.,s.2

5)      R.Şeşen; A.g.e.,s.2

6)      CL. Huart; “Horasan”, İ.A., 5/1,560

7)      Mahmud Kaşgari, Divan-ü Lugati’t Türk, 1.39: Süleyman Uludağ; “Eren Mad., TDVİA.11(İstanbul 1995)s.294.

8)      Tarama Sözlüğü, Ankara 1967, III,s.1490

9)      S.Uludağ; A.g.e.s.294

10)  S.Uludağ; A.g.e.s.294

11)  S.Uludağ; A.g.e.s.294

12)  Menakıb-ı  Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli: Velayetname, nşr.A.Gölpınarlı, İstanbul 1958,s.5; A.Y. Ocak; “Anadolu Türk Halk Sufiliğinde Ahmed-i Yesevi Geleneğinin Teşekkülü, Milletlerarası Ahmed Yesevi Sempozyumu Bildirileri,(26-27 Eylül 1991)Ankara,1992,s.75.

13)  Söz konusu köy ve Garipler Mezarlığı, Karakaya Barajı göl alanı içerisinde kalacağından, 1985 yılında, tarafımızdan kurulan bir bilimsel ekip tarafından, türbe ve çevresindeki mezarların, rölevesi yapılarak göl alanı dışında köyün yeni yerleşim sahası içerisine taşınmıştır. Bk. Muhammet Beşir Aşan, Elazığ, Tunceli ve Bingöl İllerinde Türk İslam İzleri, Ankara 1989; Yukarı Fırat Havzasında Ortaçağ Yüzey Araştırması, II. Türk Tarih Kongresi Bildirileri,c.II.Ankara 1994; “Tabanbükü (Şeyh Hasan) Köyü Mezarlıkları “Fırat Havzası Yazma Eserler Sempozyumu (5-6 Mayıs), Elazığ 1986.

14)  Bu tarihler Yesevi tarikatının kurucusu Pir-i Türkistan Hoca Ahmed Yesevi’nin tarihleri olup, söz konusu Şeyh Ahmed Dede ile karıştırılmış olmalıdır. Çünkü Şeyh Ahmed Dede’nin yaşadığı yüzyıl yukarıda da belirttiği gibi, XIII. veya XIV.yüzyıl olmalıdır. Mezar şahidesi üzerindeki yazı ile, kapı üzerindeki yazı sonradan herhalde farklı zamanlarda yazılmış olmalı ki birbiriyle uyumlu değildir.

15)  Anadolu’da şimdiye kadar bilinen Teslim Abdal ismini taşıyan üç şahsiyet vardır. Bunlardan birisi Denizli İlinde, ikincisi Çorum İli Mecitözü İlçesi Teslim Abdal köyünde, üçüncüsü ise Elazığ İli Baskil İlçesi Şeyh Hasan köyünde bulunmaktadır. Üçüncüsünün diğerlerinden ayrılan özelliği, Şeyh Hasan ve Şeyh Ahmed Dedenin soyundan gelmesidir. Nitekim bu konuyu “Küstahoğlan” mahlaslı şair şöyle ifade etmektedir:

“Atası Şeyh Ahmet Teslim Abdal’ı

  Muhammet Ali’ye talip et bizi”

Bk. İbrahim Arslanoğlu; Söz Mülkünün Sultanları, İstanbul 1985,s.187; Ziya Gürel; Hak  Aşıklarından Deyişler, Ankara  1980,s.178.

16)  Diyarbakır Müzesi, Harput Şer’iyye Sicili,Defter No:398,s.98

17)  Şeyh Ahmed Dede, köyde Şeyh Ahmed Yesevi diye anılmaktadır. Yani köseği(yanmış olan) bizzat kendisi (Şeyh Ahmed Dede)’nin Horasan’dan atmış olduğu ifade edilmektedir. Yoksa Yesevi tarikatının kurucusu Pir-i Türkistan Hoca Ahmed Yesevi olamaz. Çünkü Ahmed Yesevi,(Ö.1167) XIII. yüzyılda yaşamıştır. Şeyh Ahmed Dede ise XIII. yüzyılın sonu veya XIV. yüzyılın ilk yarısında yaşamış olmalıdır. Yesevi nisbesini alması Yesevi tarikatının bir mensubu olmasından dolayıdır, diye düşünüyoruz

18)  Tanıklarıyla Tarama Sözlüğü’nde “eğsi”nin eş anlamlı olarak “köseğü” kelimesi ile birlikte kullanıldığı görülmektedir. Köseği de ocak ve tandır karıştırmakta kullanılan ucu ateşli odun veya ucu yanmış değnek anlamında kullanıldığı verilen örneklerden anlaşılıyor. Ayrıca bu kelimenin XIII.yüzyıldan bu güne kadar kullanılagelen bir sözcük olduğu belirtilmektedir. Bk.Hasibe Mazıoğlu; “Ahmed-i Yesevi’nin Anadolu2ya Attığı Ateşli Eğsi, Türk Dili.S.504,s.557 vd.

19)  Hatice Gültekin (merhum), 1890 doğumlu, Şeyh Hasan köyü halkından; İhsan Gültekin 1940 doğumlu Şeyh Hasan köyü halkından, Alaeddin Keykubad ‘ın Minşar (Masara) kalesinde kardeşi I. İzeddin Keykavus (1211-1220) tarafından saltanat mücadeleleri yüzünden hapsedildiği (1212/13) bilinmektedir. Bkz. Osman Turan Selçuklular Zamanında Türkiye Tarihi, İstanbul 1971,s.301; Ali Sevim. Yaşar Yücel: Türkiye Tarihi. Ankara 1989.s.149.Bu kale Şeyh Hasan köyüne yakın bir mevkide bulunmaktadır. Bunlar dikkate alınacak olursa menkabede anlatılanlar ile bağlantıların bulunduğu görülmektedir. Ancak bu ilişkileri doğrulayabilecek malzemeye şimdilik sahip değiliz.

20)  Halkın Şeyh Ahmed Seviye demesinin nedeni onun Yeseviliğe olan nisbetinden kaynaklandığını düşünmekteyiz. Nitekim köy halkı tarafından anlatılan menkabe de bu görüşümüzü destekler niteliktedir.

21)  M.Fuad Köprülü; İlk Mutasavvuflar,s.39-47; A. Yaşar Ocak; Babailer İsyanı,s.71.

22)  Franz Babinger; “Anadolu’da İslamiyet” Darülfünun Edebiyat Fakültesi Mecmuası III.İstanbul 1338,s.292;M.Fuad Köprülü;Türk Edebiyat Tarihi İstanbul 1984,s.193;A.Yaşar Ocak;Babailer İsyanı,s.70

23)  Geniş bilgi için bk. Hasibe Mazıoğlu; “Ahmed-i Yesevi’nin Anadolu2ya Attığı ateşli Eğsi”,Türk Dili,s.504,557-562.

24)  A.Yaşar Ocak;Babailer İsyanı,s.72.

25)  Evliya Çelebi seyahatname, İstanbul 1314, 11/398. Buradaki menkıbesine göre Şeyh bizzat Ahmet Yesevi’nin emriyle Anadolu’ya gelmiştir. Evliya Çelebi onun zaviyesini ve içinde yaşayan dervişleri tasyir eder.

26)  Evliya Çelebi A.g.e 11/398

27)  A.Yaşar Ocak; Babailer İsyanı,s.72; Evliya Çelebi,A.g.e.,111/237,V/60

28)  Ö.L Barkan; İslam Devrinin  Kolonizatör Türk Dervişleri ve Zaviyeler,Vakıflar Dergisi II.Ankara 1942,s.292.

 

KAYNAK:  ASAN, Doç. Dr. Beşir, I. Uluslar arası Türk Dünyası Eren ve Evliyaları Kongresi Bildirileri, Ervek Yayını , Ankara 1998. 

Ali AKSÜT


  |  Bu haber 4266 defa okunmuştur.

Tarihçe  KATEGORİSİNDEN HABERLER

Aliseydi Sultan Yatırı - Malatya Yazıhan İriağaç Mahallesi

Aliseydi Sultan Yatırı - Malatya Yazıhan İriağaç Mahallesi Aliseydi Sultan Yatırı - Malatya Yazıhan İriağaç Mahallesi

DEĞİŞTİRİLEN TAZİYE MESAJLARI ŞABLONU

DEĞİŞTİRİLEN TAZİYE MESAJLARI  ŞABLONU DEĞİŞTİRİLEN TAZİYE MESAJLARI ŞABLONU

Gidiyorum işte... Yiğitse Kendisi Gelmesin...

Gidiyorum işte... Yiğitse Kendisi Gelmesin... Gidiyorum işte... Yiğitse Kendisi Gelmesin... Git ağana söyle, gidiyorum işte… yiğitse kendisi gelmesin. Farkınd...

Garib GÜNEŞ'in Gençlik Hatıraları... 2013

Garib GÜNEŞ'in Gençlik Hatıraları... 2013 Garib GÜNEŞ'in Gençlik Hatıraları... 2013

Şeyh EDEBALİ'den Osman Gazi'ye Nasihat

Şeyh EDEBALİ'den Osman Gazi'ye Nasihat Şeyh EDEBALİ'den Osman Gazi'ye Nasihat

Sevcan ile Sinan AYDOĞAN Grubu / Çifti...

Sevcan ile Sinan AYDOĞAN Grubu / Çifti... Sevcan ile Sinan AYDOĞAN Grubu / Çifti...

Doğu ile Batının Sentezi : Derdiyoklar...

Doğu ile Batının Sentezi : Derdiyoklar... Doğu ile Batının Sentezi : Derdiyoklar...

ÖNSÖZ

ÖNSÖZ ÖNSÖZ - FETHİYEM (Hasan Badrık) Kitabı

MALATYA VE FETHİYE - Tarihçe

MALATYA VE FETHİYE - Tarihçe MALATYA VE FETHİYE - Tarihçe

Fotoğraf Makinesi Kampanyası ( 2008-2012-2015 )

2008 – Ahmet ASLAN: 400 EURO

2008 – Diğer arkadaşlar: 600 EURO

2008 – Toplam: 1000 EURO

Bitti

2012 - Seyit  ÇAĞLAR : 30 Euro  

  2012 - Aliman SEVİM : 40 Euro

  2012 - Ali ASLAN : 10 Euro

  2012 - Hasan AĞKAYA : 20 Euro

  2012 - Ali ALTUNOK :20 Euro

  2012 - Ali İhsan GÜLER : 50 Euro

  2012 - Metin ÖKSÜZ : 30 Euro

  2012 - Naki ÖKSÜZ : 20 Euro

  2012 - Rıfat ÖKSÜZ : 50 Euro

  2012 - Hüseyin ÖKSÜZ : 50 Euro

  2012 -Murat İLHAN

           (Zeynal oğlu):50Euro

  2012 - Fatma İLHAN

           (Hasan Kızı):10 Euro

  2012 -Zeynep KORYÜREK:20 Euro

  2012 - Elif GÜN :10 Euro

  2012 - Piri İlhan

          (Minnet oğlu):30 Euro

  2012 - Hüseyin YILMAZ

         (Güldalı oğlu):30 Euro

  2012 - Turabi TEMİZ : 20 Euro

  2012 - Hikmet GÜLER : 40 Euro

  2012 - Hüseyin İLHAN

           (İbrahin oğlu):20 Euro

  2012 - Hasan ÇEVİKER : 10 Euro

  2012 - Zeynep GÖÇER : 20 Euro

  2012 - Necmettin ÖKSÜZ : 20 Euro

  2012 - Sultan AKKOYUN: 50 Euro

  2012 - Ali Ekber PEKTAŞ : 20 Euro  

  2012 - Yusuf ALTUN  : 20 Euro

  2012 - Mehmet İNCE : 15  Euro

  2012 - Mustafa(Vaylo)

             OLGUN:50 Euro

  2012 - Ahmet OLGUN : 50 Euro

  2012 - Hasan AKŞAHİN :10 Euro

  2012 - Aliseydi UÇAR : 50 Euro

  2012 - Veli ÇAĞLAR  : 10 Euro

  2012 - Fahri ÖKSÜZ  : 20 Euro

  2012 - Kasım YILMAZ : 50 Euro

  2012 - Kadir ÇAĞLAR : 20 Euro

  2012 - Hasan AKŞAHİN

             DEDE:10 Euro

  2012 - Hacı ÖZSEVİM : 20 Euro

  2012 - Duran AYDOĞAN:30 Euro

  2012-Hüseyin Rahmi

          ÖZTÜRK:50 Euro

  2012 - Ahmet ÖZTÜRK (Köln):30 Euro

  2012 - Vahap ÇEVİKER :10 Euro

  2012 - Kenan GÜVERCİN : 10 Euro

  2012 - Sezai ALTUN : 10 uro

  2012 - Bektaş AKŞAHİN : 20 Euro

  2012 - Veli İLNCE : 10 Euro

  2012 - Ziyade ŞENKAYA : 10Euro

  2012 - Hasan KARAGÖZ :10 Euro

  2012 - Hasan AKDOĞAN : 10 Euro

  2012 - Hüseyin AKDOĞAN 10 Euro

  2012 - Turan GÖÇER : 10 Euro

  2012 - Cengiz SEVİM : 20 Euro

  2012 - Bektaş Hacı AKŞAHİN:10 Euro

  2012 - İsmail AĞKOÇ : 20 Euro

  2012 - Aliekber AKKAYA : 20 Euro

  2012 - Erdinç ASLAN : 10 Euro

  2012 - Ali ARKADAŞ :10 Euro

  2012 - Hasan (Fikriye)

             ÖZACAR:20 Euro

  2012 - Ahmet KAYGUSUZ

           (Arguvan’lı):10 Euro

  2012 - Avades ALTUN

            ( Der. Bşk.):50 Euro

  2012 - Havaşin MARKET

             (Arguvan’lı):20 Euro

  2012 - Hasan ÖKSÜZ : 10 Euro

  2012 - Haydar ER

            (Müslüm oğlu):50 Euro

  2012 - Tamam SOFU :10 Euro

  2012 - Musa ÇİFTÇİLER: 10 Euro

  2012 - REISE BIRO

     Firat, Ober-Ramstadt :20 Euro   

  2012 - Vahap ASLAN(Culfalı): 30 Euro

  2012 - EURO SÜPER MARKET

             DARMSTADT:20 Euro

  2012 - Hüseyin ER (Köln) : 50 Euro

  2012 - Vedat ÇALIŞKANOĞLU: 5 Euro

  2012 - Kamber ÇAKMAK : 5 Euro    

  2012 - Hüseyin AYDOĞDU

            (Şahin oğlu): 50 Euro

  2012 - Meliha YÜCEL : 50 Euro

  2012 - İsmail SEVİM

  (Haydar oğlu): 20 Euro

  2012 - Necati-Zekine KILIÇ :20 Euro

  2012 - Erdal ÇALIŞKANOĞLU: 20 Euro

  2012 - Hüseyin ÇALIŞKANOĞLU

           (Süleyman oğlu) : 20 Euro

  2012 - Yılmaz GÜLER: 20 Euro

  2012 - Mehmet AKDOĞAN:20 Euro

  2012 - Bektaş ile Hünkar

             ALTUN: 80 Euro    

  2012 -  TOPLAM : 1915 EURO  

   Bitti

2015 - Eski bozulan makinenin

           sigortasından alınan:75 EURO

2015 – Aliseydi KARGIN : 50 EURO

2015 – Erdoğan BIÇAKCIOĞLU : 50 EURO

2015 – Sefa ALTUN : 50 EURO

2015 – Murat İLHAN

(Sarhoş amcanın torunu):50 EURO

2015 – Abbas PEKTAŞ

(Yusuf oğlu): 50 EURO

2015 – Yusuf ALTUN : 30 EURO

2015 – Merdan ŞENOL : 50 EURO

2015 –  Hasan ALTUNOK

(Hüseyin&Hatice oğlu) : 20 EURO

2015 – Abbas KORYÜREK : 30 EURO

2015 – Hasan KARAKOÇ

 (Donjuan'ın oğlu) : 20 EURO

2015 – Piri SOFU : 10 EURO

2015 – Haydar GÜN : 50 EURO

2015 – Hacı ÖZSEVİM : 25 EURO

2015 – Abbas ÖZSEVİM : 25 EURO

2015 – Ali Ekber AKŞAHİN : 20 EURO

2015 – Veli İNCE : 10 EURO

2015 – Ali Agırdemir (Köln): 50 EURO

2015 – Kasım YILMAZ : 50 EURO

2015 – Hüseyin YILMAZ

(Filip - Fattey bibini torunu):50 EURO

2015 – Hüseyin ÇİFTÇİLER : 50 EURO

2015 – Avades ALTUN : 50 EURO

2015 – Ali İhsan UÇAR : 25 EURO

2015 – Seyit ÇAĞLAR : 20 EURO

2015 – Hüseyin AKKAYA

( Yeter Oğlu) : 20 EURO

2015 – Piri İLHAN : 50 EURO

2015 – Haydar ER : 50 EURO

2015 –  Hüseyin ÇAVUŞ

(Igdırlı):10 EURO

2015 – Naki ÖZSÜZ : 20 EURO

2015 – Mesut  İLHAN : 20 EURO

2015 – Hüseyin ÖKSÜZ

(Naki oğlu) : 20 EURO

2015 – TOPLAM : 1075 EURO

Bitti

2012 - Sayfası…

2015 Sayfası…


Fotoğraf Makine Kampanyası -2021

2021 - Ahmet ASLAN: 500 EURO; 2021-Ali ŞEN “Arguvan”: 500 EURO; 2021 – Zeynal AKDOĞAN: 200 EURO;  2021 – Ali ÖZACAR: 50 EURO; 2021 – Vahap İLHAN: 50 EURO; 2021 – Vedat İLHAN: 50 EURO;  2021 –Robert YANAR: 50 EURO; 2021 – Can YANAR: 50 EURO; 2021 – Özkan ÇAKIR: 50 EURO; 2021 – Ecevit ÇAKIR: 50 EURO; 2021 – Erol YILMAZ: 50 EURO; 2021 – Abbas YÜCEL: 50 EURO; 2021 – Metin İLHAN: 50 EURO; 2021 – Hüseyin ÖZİLHAN: 50 EURO; 2021 – Zeynal ÜSTÜNER “Arguvan”: 100 EURO; 2021 – Eyüphan AKDOĞAN: 50 EURO; 2021 – Hüseyin AKDOĞAN: 50 EURO; 2021 – Hüseyin ŞENOL: 50 EURO; 2021 – Ali Ekber GÜLER: 50 EURO; 2021 – Hüseyin YILMAZ-Ali oğlu-: 50 EURO; 2021 – Oktay TURAN “İğdirli”: 50 EURO; 2021 -  TOPLAM:2150 EURO; 2021 – Latife ile Hüseyin GÜN “İstanbul” 1 ad. Video çekim için aydınlatma LED:1250.TL. ; 2021- Yusuf EROL: 200 TL; 2021 – MAKİNE VE LED AYDINLATMA ALINDI. KITILIMCILARA TEŞEKKÜR EDERİM. www.aliseydi-sevim.com

Bilgisayar Alımı : 650 Euro - 2022

Almanya Ober-Ramstad'dan, isminin açıklanmasını istemeyen Değerli bir arkadaşım: 650 EURO     Seyit ÇAĞLAR arkadaşımın öncülüğü ile. İkisine teşekkür ederim.

DUYURU TAKVİMİ

HARİTA: MALATYA FETHİYE

Aliseydi SEVİM Aliseydi SEVİM
Hele bakın gömleğimiz ne taraftan yırtılmış?
Aliekber Pektaş Aliekber Pektaş
Gül-güle büyük, efsane insan, lider: Fidel Kastro
Seyit Çağlar Seyit Çağlar
DAR AGACINA ASTILAR SEYIT RIZAYI,NEYLEYIM – Seyit ÇAĞLAR

LUZÜMLÜ TELEFONLAR



Kınay Çiçekcilik: 0 422 323 86 76
Kınay Çiçekcilik: 0 542 368 10 03

Karmen Çiçekcilik:0 422 323 10 84
Karmen Çiçekcilik:0 542 210 16 69

Sahan Yemek: 0 422 325 29 30
Sahan Yemek:0 530 227 02 79

Orhan Yemek: 0 422 336 88 22
Orhan Yemek: 0 533 720 20 09

Gülüstan(Sevim) Kuaför: 0 422 322 81 65
(Aliseydi) Karakaş Emlak: 0 422 324 20 60

Yazıhan Belediyesi: 0 422 751 40 54
Kaymakamlık Makamı: 0 422 751 42 12
Yazıhan Maliye: 0 422 751 41 12
Yazıhan Tapu: 0 422 751 42 00
Yazıhan Hastahane: 0 422 751 41 05
Yazıhan Nüfus: 0 422 751 42 30

Ziraat Bankası /Yazıhan:  0 422 751 44 03
Emlak / Nihat GÜLER: 0 422 325 15 34
Mobil: 0 532 794 24 02

Yazıhan Emlak / Kaya Emlak
Süleyman KAYA: 0 537 380 05 04

MASKİ
Malatya Su İdaresi
Arıza: 185
Genel Müd. :377 74 44
444 51 44

Elektrik Arıza
444 91 86

Telefon Arıza ve Bilgi
444 1 444

İnternet Arıza

444 1 375







FACEBOOK

Sık Sorulan Sorular

Sitemizin güncellenmesi devam etmekte.

2011 yılından bu güne kadar olan veriler işlendi; Açılmayan videoların sebebi, o videoların bulunduğu hesabımızı Youtube’nin silmesinden dolayıdır.

2011 yılı öncesine ait olan verilerin işlenmesi zaman alacak. Fakat hemen hemen geçmişe ait olan resimlerin tamamının kopyası var. Yakında onların tamamına nasıl ulaşacağınız açıklanacaktır.

Aradığınız eski haberleri bulmak için: Sayfamızın üst ve alt kısmındaki menüde “Arşiv” linkini tıklayınız. “Anahtar Kelime” karşılığına aradığınız haber başlığından bir iki kelime yazın, “Haber Ara” yı tıklayın.

Aradığınız kelime başlıkları sıralanacaktır. Büyük harfle aradığınızı bulamazsanız, küçük harflerle yazın.

Başka bir yolla “Google” ye yazıp arayın. Google sitemizdeki haberi bulur. Bütün bunlara rağmen aradığınız bulamazsanız,

Sitemizin alt ve üst kısmındaki "İletişim" menüsünü tıklayıp, bana mesaj gönderiniz.

Yazar isimlerinin sıralanması otomatik olarak, en son yazan yazarın en üste gelmesi şeklinde oluşmaktadır

Site Sloganımız: 2005 - 2022

2005 &  2022
www.aliseydi-sevim.com
aliseydisevim@gmail.com 

Otobüs Seferleri

                     OTOBÜS SEFERLERİ

         MALATYA                               FETHİYE

                                                          06,10

          07:15                                       08:30

          09:45                                       11:00

         13:30                                        14:45

         16: 00                                       17:00

         18:30                                        19:45

Tüm videolar

  Prof.Dr. Sinan CANAN
 

Prof.Dr. Sinan CANAN

İzlenme:7330

   
  Mutlu Olmak: Özgür Bolat at TEDxIhlasCollegeED
 

Mutlu Olmak: Özgür B

İzlenme:7384

   
  Prof. Dr. Acar BALTAŞ
 

Prof. Dr. Acar BALTA

İzlenme:6732

   
  DOĞA İÇİN ÇAL 4 - ALYAZMALIM SELVİ BOYLUM - HD
 

DOĞA İÇİN ÇAL 4 - AL

İzlenme:17116

   

Ayın Şiiri


Şerefle bitirilmesi gereken en asil görev hayattır.


Bir lokma ekmek ( ve zevk) için şerefini çiğnetmeye;


bir anlık eğlence için servetini tüketmeye,


bir zamanlık mevki için el ayak öpmeye,


insanları ezip geçmeye,


günlük menfaatler için onurunu terk etmeye,


bir kısım insanlara kızıp


tüm insanlara düşman olmaya değmez bu hayat!



Can Yücel


Mydeign Haber Temaları -http://habersitesikur.tk

Fethiye'nin Dünyaya Açılan Penceresi
Ekstrafikir.com mydesign haber temasıdır.